Вицепрезидентът ще връчи във Варна наградите на най-изявените деца от общински детски комплекс

България 12.03.2012 12:42

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова обеща да връчи във Варна наградите на най-изявените деца от Общинския детски комплекс на 11 май – Деня нd светите братя Кирил и Методий. Това се случи по време на поздравителна програма за жените от президентството, по случай Международния ден на жената-8-ми март в София, съобщават от общинския детски комплекс.

Програмата изнесоха 17 деца от ВА „Сребърни звънчета”, с ръководител Ангелина Милева, студио „Балет-Бистра Бъчварова”, школа „Балет”, с ръководител Татяна Костова, школа по пиано „Алегра”, с ръководител Кети Арабова, КТ „Палечко”, с ръководител Маргарита Шишкова.

Децата получиха лично от вицепрезидента Маргарита Попова подаръци, надписани с имената им. А децата върнаха жеста със специално изработени картички с поздравителен текст за празника и диск, който отразява дейността на общинския детски комплекс.

Маргарита Попова беше впечатлена от изпълненията на децата и с удоволствие прие поканата да присъства на тържествената церемония по връчването на наградите на най-талантливите ученици от ОДК, които са учредени със статута „Награда на ОДК-Варна”.

Тази награда е учредена за първа година с решение на Педагогическия съвет на ОДК и е предвидено тя да се връчва всяка година в Деня на Св.Св. Кирил и Методий -11 май.

Със същата програма съставите участваха и в Народното събрание. В присъствието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева и народните представители, децата достойно представиха Варна и получиха бурните аплодисменти на присъстващите. Госпожа Цецка Цачева благодари на народния представител от Варна Даниела Петрова, за предложението, което е направила и реализирала, именно децата от Варна да бъдат в този ден при тях.

Цялата група-деца, ръководители и родители имаха възможност да наблюдават на живо парламентарното заседание, макар темата „бонуси на висши служители” да не беше най-подходяща за децата.

Общински детски комплекс изказва и своята благодарност на Слави Михайлов- председател на Националното сдружението на сираците в България, който осигури спонсори – „Самекс” ЕООД - KFC и „Юнион Ивкони”, които поеха разноските на децата за пътуването и настаняването в София.

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482