Вебер с поздравително писмо до СДС за победата на изборите

България 12.10.2022 15:42 Снимка: ДНЕС+

Вебер с поздравително писмо до СДС за победата на изборите

Президентът на ЕНП Манфред Вебер изпрати поздравително писмо до председателя на СДС Румен Христов, във връзка с победата на ГЕРБ-СДС на парламентарните избори. В писмото се казва:

„Искам да Ви поздравя от все сърце за добрите резултати, които коалиция ГЕРБ – СДС постигна на парламентарните избори миналата неделя. 

При увеличаване на общата си национална подкрепа, коалицията регистрира победа в повечето български области. Tози резултат ясно показва, че българските граждани очакват политическо лидерство с доказани вече начини за вземане на политически решения, които могат да осигурят така необходимата стабилност, предвид трудната икономическа и геополитическа ситуация в Европа.

Този успех  е в резултат на решимостта на двете партии да се придържат към своите дясноцентристки ценности, принципи и проевропейски възгледи. Като президент на ЕНП, винаги се радвам да видя как партиите-членки си сътрудничат, тъй като само единството в център-дясно може, да ни даде възможност да отговорим на очакванията на нашите граждани.

Преговорите за съставяне на правителство няма да бъдат лесни, но съм убеден, че председателят на ГЕРБ Борисов и Вие ще дадете всичко от себе си, за да съберете достатъчно политически партии около една силна и успешна правителствена програма. Бъдете сигурни, че имате подкрепата на цялото семейство на ЕНП в това ви начинание.

Пожелавам Ви успех в предстоящите преговори!“

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648