Васил Божков не се отказва - "Българско лято" се явява на избори

България 12.09.2021 15:45 Снимка: ДНЕС+

Васил Божков не се отказва - "Българско лято" се явява на избори

Въпреки трудностите и спънките, пред които непрекъснато сме изправяни, ще направим всичко възможно партия "ГП Българско лято" да участва на предстоящите избори за 47-мо Народно събрание. Това съобщи във Фейсбук бизнесменът Васил Божков.

Той посочва, че въпреки че партията му е регистрирана като политически субект, съгласно българското законодателство и в съответствие с европейското законодателство, не й се разрешава да открие собствена банкова сметка в страната, чрез която да провежда законно политическата си дейност, както и да набира разрешени от закона финансови средства и извършваме разплащания.

По тази причина от партията са предприети необходимите законни действия пред българските институции за отстраняване на всички подобни пречки.

Божков посочва, че при необходимост "Българско лято" ще се обърне за съдействие и към всички институции на ЕС.

Той благодари на членовете и симпатизантите на партията. Ще продължим задено с вас да укрепваме нашите структури в страната и чужбина, да отстояваме нашите позиции и изразяваме политически и икономически становища, за да имаме готовност и участваме в следващите избори, когато сме убедени, че срещу партията ще отпаднат всички незаконни действия и ограничения от финансово естество, пише още Божков./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448