Ваксиниран лекар от онкоболницата в Благоевград е с коронавирус

България 19.01.2021 12:30 Снимка: ДНЕС+

Ваксиниран лекар от онкоболницата в Благоевград е с коронавирус

Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с коронавирус десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу Covid.

"Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината", съобщи пред БНР директора на лечебното заведение д-р Георги Георгиев. Преди ваксинацията не са правени антигенни тестове.

В тази болница петима медици са заразени с коронавирус. Само 15 % от персонала са се имунизирали срещу коронавирус.

Медиците са разбрали, че са заразени, след като са установени симптоми. Двама лекари от реанимацията и един от онкологично отделение и две медицински сестри са заразени.

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За сега състоянието им не е тежко.

20 са ваксинираните до този момент медици и служители в общинската онкологична болницата в Благоевград, което е по-малко от 15 %. Едно от обясненията е, че повечето от тях са прекарали коронавируса.

"Стават такива галимации в онкологията, че май горе-долу не остана човек, който да не е имал проблем при срещата с коронавируса", допълни д-р Георгиев. /news.bg

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832