В Скопие не чакат Петков добронамерено, а с политика на лицемерие и обещания в бъдеще време

България 18.01.2022 12:50 Снимка: ДНЕС+

В Скопие не чакат Петков добронамерено, а с политика на лицемерие и обещания в бъдеще време

Делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на САЩ Херо Мустафа

„Не България кандидатства за членство в ЕС. Отиването на крака в Скопие на Кирил Петков предполага, че ние искаме или молим за нещо. Няма за какво да ходи да договаря самолетна линия между София и Скопие“, заяви в ефира на Нова нюз евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според него, след като управляващите са предприемачи трябва да се досетят, че ако е имало нужда, интерес и пътникопоток е щяло да се направи такава.

„Бихте ли изтъргували човешки права за самолетна линия, в която няма да пътува никой“, заяви Джамбазки. Евродепутатът подчерта, че след КСНС е била потвърдена позицията на ВМРО: „Сегашното правителство не е подготвено и се опитва да избяга от тази тема. Петков щял да надгражда като решава бизнес проблеми. Не можеш да скриеш в ръкава нарушаването на правата на българите. Според мен кабинетът предлагат бъдещи събития, завити с целофан – самолетни линии и други подобни. Добронамерено му казвам, че в Скопие не го чакат него добронамерено, а дългогодишна политика на лицемерие и обещания, които ще са в бъдеще време“, обясни представителят на ВМРО.

Джамбазки заяви, че делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на САЩ Херо Мустафа.

„Ние от ВМРО – Българско национално движение настояваме за спешна среща с Н.Пр. Херо Мустафа във връзка със зачестилите изказвания на висши американски служители по казуса с членството на РС Македония в ЕС и т.нар. „македонско малцинство“ в България“. 

Джамбазки отново настоя за референдум по въпроса с РСМ./NOVA

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648