Успехът на Радев се дължи на сблъсъка с ГЕРБ, смята Атанасова

България 23.01.2022 13:27 Снимка: ДНЕС+

Успехът на Радев се дължи на сблъсъка с ГЕРБ, смята Атанасова

Политическият успех на президента Румен Радев се дължи не на негови градивни действия, а на конфронтацията с ГЕРБ. Това мнение изказа пред БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Тези 5 години бяха пълни с конфронтация, което е съвсем естествено - за да натрупаш някакъв позитив, трябва да избереш силен опонент. Тази тактика очевидно е успешна, но не мисля, че доведе до нещо положително, освен за личния му рейтинг. Не мисля, че хората живеят доста по-добре след тези изтекли 5 години", обобщи първия мандат на държавния глава тя.

И даде контрапример - ГЕРБ винаги се справяли с кризите през годините - икономическата криза през 2009 г., фалита на КТБ, мигрантската и ковид кризите. "Всички кризи, пред които е изправяна България, са били посрещани от правителството на ГЕРБ. След време хората ще го оценят".

Атанасова преповтори и въпроса на партийния си лидер Бойко Борисов от събота - след като новите властимащи обвиняват ГЕРБ, че по време на тяхното управление изчезвали по 8 милиарда лева годишно, то къде са сега тези пари.

Председателят на ПГ на ГЕРБ не отговори дали от партията биха подкрепили по-сериозни промени в съдебната система, за чието приемане текущото мнозинство не е достатъчно. "Виждаме желание за промяна в съдебната система, която до момента се изразява в декларации, не сме видели нищо конкретно. "Подкрепа се търси. Г-н Иванов може да заповяда в централата на ГЕРБ, където е председателят на нашата партия, за да се води разговор по същество, когато има готовност с определени текстове. Така се търси подкрепа - на лидерско ниво."

Атанасов съобщи още, че делото на ГЕРБ срещу Бойко Рашков за клевета заради думите му, че 1/3 от парите за строителството на АМ "Хемус" изтичат към партията, е допуснато в съда. Бившите управляващи съдят силовия министър за 100 000 лева за клевета./БНТ

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648