Цончо Ганев ще отговаря пред съда за плюнките и обидите в Народното събрание

България 28.08.2023 15:32 Снимка: ДНЕС+

Цончо Ганев ще отговаря пред съда за плюнките и обидите в Народното събрание

Депутатът от "Продължаваме промяната" Явор Божанков съди Цончо Ганев от "Възраждане".  Поводът е твърдението на Ганев, че "в ПП е имало шпиони".

Това обяви самият той във фейсбук профила си. 

"Заведох дело срещу Цончо Ганев от "Възраждане". На тези хора трябва да се дава институционален отговор. "Възраждане" ще има възможност да докаже в съда кой е агент, кой кум, кой сват и кой на булката брат", пише Божанков. 

ДНЕС+ припомня, че депутатите от Възраждане не спират с държанието си като в детската градина, а Ганев бе свикнал в общинския съвет на Варна сесиите да минават в циркаджийски изказвания и обиди към колегите му от съвета. Разлика в държанието, след като Цончо, бе, чети! стана депутат няма осезаема.

Дотолкова са се взели насериозно, че си позволиха да не допуснат Божанков да се изказва от трубуната на най-висшия законодателен орган в държавата. След като миналата година точно на 1 юни се дърпаха вратовръзки, точно година след това, отново на 1 юни,  поведението на възрожденците премина всякакви граници и Цончо Ганев наплю (буквално!) свои колеги, като всъщност пострадал от хулиганското поведение на антиевропейците остана и  председателят на парламента Росен Желязков, Манол Пейков от ПП-ДБ бе одран по лицето, а очилата му повредени.

На следващия ден, 2 юни, Желязков наложи наказания на някои депутати, а Цончо Ганев бе "удостоен" с мярката "порицание", според данни от сайта на Народното събрание.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

 

CHF CHF 1 2.0066
GBP GBP 1 2.32757
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.43804
USD USD 1 1.79599