Тошко Йорданов за песента за Лена: И за Маргарет Тачър има ужасни песни, но без кревати

България 24.01.2023 10:16 Снимка: ДНЕС+

Тошко Йорданов за песента за Лена: И за Маргарет Тачър има ужасни песни, но без кревати

Тошко Йорданов от ИТН заяви в ефира на Нова телевизия, че харесва песента на колегите си за Лена Бориславова. „Не може да има спирачки в политическата сатира. Един политик я получава спрямо това, което е направил. За Маргарет Тачър, която е икона за демокрацията, е имало ужасни песни. За кревати не е ставало дума, защото тя не е давала повод. Един политик получава сатирата въз основа на това какво е направил”, поясни той.  

„Ако нямаше верни неща, нямаше да има този ефект”, добави Йорданов и загатна, че се готвят нови песни с подобна тематика. 

„Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с власт и които искат да няма контрол”, каза той по повод инициираната подписка на партията за референдум за промяна от парламентарна към президентска форма на управление.

В референдум според закона и според конституцията могат да се поставят въпроси от компетенцията на обикновено НС, каза още той.

„Има колективна безотговорност, скриване за решения а политическата система е изчерпана. Самата система не функционира добре - не могат да се изберат правителства, няма приемственост, не могат да се взимат решения. Системата позволява да се функционира по този начин”, добави още Йорданов. И поясни, че парламентът фактически е функция на Министерски съвет, а премиерът контролирал НС.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648