Театър „Българска армия" отваря врати за зрителите

България 08.06.2020 15:56 Снимка: ДНЕС+

Театър „Българска армия" отваря врати за зрителите

Подложиха на масово PCR изследване актьорите в Театър "Българска армия" преди те отново да се завърнат на сцена от утре. Зрителите ще бъдат през две седалки. Те ще трябва да дезинфекцират ръцете си и задължително трябва да носят маски по време на представленията.

"Каня всички зрители да бъдат наши гости, да гледаме заедно театър и да бъдат спокойни. Взели сме абсолютно всички мерки, които са ни предписани. Време е спокойно и заедно да вървим напред, да възстановим нашите добри взаимоотношения. Голяма част от артистите чакаха с нетърпение отварянето на театъра и възможността да се срещнат с публика. Нашият театър спря в един много силен момент, имахме много публика", каза директорът на театъра Мирослав Пашов пред Bulgaria ON AIR.

Той потвърди, че са направили всичко възможно актьорите да бъдат тествани и да са спокойни, че всичко е наред.

"Зад завесата" е последното представление, което не успя да се проведе преди въвеждането на извънредното положение. "Железният светилник" пък ще се играе специално за зрителите през лятото.

Лара Златарева, която е експерт "Връзки с обществеността" на театъра, сподели, че за първото представление "Да разлаем кучетата" от 19 часа утре са измислени забавни провокации към публиката. Сюжетът се развива в българско село и всички актьори ще бъдат с маски.

За три месеца всички се научиха какви трябва да бъдат мерките. Ще има ясно обособени входове и изходи, така че да не се получава струпване на хора. Публиката ще влиза от едно място и ще излиза от друго, но всички ще се смеят заедно, отбеляза тя.

От 570 седящи места в театъра в момента ще може да се използват около 190-200, посочи Йордан Алексиев, зам.-директор на Театър „Българска Армия“.

Актьорите от Театъра на Армията може да видите и на открито в "София Тех Парк", където има изградена сцена и вече се играят представления. За 10 юни е предвидена и премиера на „Урок по български“ по „Епопея на забравените“ на Иван Вазов, а на сцената след дълги години ще изгрее и Кака Лара./tribune.bg 

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957