Таня Михайлова: Да се доверим на науката

България 23.01.2021 10:35 Снимка: ДНЕС+

Таня Михайлова: Да се доверим на науката

Трябва да се доверим на науката. Това заяви пред БиТиВи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова за нежеланието на учители да се ваксинират.

Тя посочи, че ваксините са ни спасили от много заболявания. Михайлова ще се ваксинира като й дойде редът.

В понеделник започва масовото тества на учители, стана ясно от думите й. След това предстои и ваксинация. Михайлова каза, че страхът на преподавателите е нормален. Все още се водят разговори кога големите ученици ще се върнат в училище.

МОН се надява от 4 февруари да започне поетапното завръщане на големите ученици с училище.

Образователната система е организирана и може да взема решения, така тя отговори на въпроса дали и тази учебна година ще приключи дистанционно. Трудно е да се сравнява електронното образование с присъственото, по думите на Михайлова.

Пандемията ни показа, че учителят е водещ в класната стая, коментира заместник-министърът на образованието.

Припомняме, 313 училища са избрали да удължат първи срок с две седмици. Най-вероятно три от осемте класа, които сега са на обучение в електронна среда, ще се върнат в училище. 7, 8 и 12 клас вероятно ще са първите ученици, които се връщат на присъствено обучение в клас.

Към момента здравният министър Костадин Ангелов предвижда големите ученици ще учат три седмици на училище, три - вкъщи./БТВ

CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986