Свиленски: БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

България 18.11.2023 16:42 Снимка: ДНЕС+

Свиленски: БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

“Дошли сме да представим приоритетите на гражданите на София. За постове в подкрепа за мнозинства не разговаряме. Борис Бонев няма да бъде подкрепен”, това заяви Георги Свиленски, председателят на ПГ на БСП.

Георги Свиленски и Ирена Анастасова от БСП дойдоха в СО, за да се срещнат с кмета Васил Терзиев.

На влизане в Столична община новият кмет запази мълчание. На срещата с БСП присъстват и номинираният за председател на СОС Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Ивайло Мирчев от парламентарната група на ПП-ДБ, но запазиха мълчание пред журналистите.

На излизане, БСП не бяха променили позицията си.

“Представихме проблемите на столицата-да започне да функционира прозрачността на СОС, проблемите на крайните квартали, канализацията, общинската собственост и жилищното строителство. За постове и председатели на комисии не е станало дума”. Това заяви Георги Свиленски след срещата с кмета на София Васил Терзиев, Борис Бонев и Ивайло Мирчев.

Свиленски обясни, че още в началото на срещата е заявил на Бонев, че в понеделник на сесията на СОС техните общински съветници няма да го подкрепят за председател на СОС. “Изключително важно е решение да бъде взето, защото предстои гледане на бюджет на СО, на план сметката за чистота, транспортната задача, които трябва да бъдат решени до края на 2023г.”, каза още Свиленски.

Председателят на ПГ на БСП подчерта, че ключ за решение на проблема е да подкрепят кандидата им за председател на СОС Диана Тонова.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161