Сухи треви горяха на Околовръстния път в София

България 03.08.2021 18:20 Снимка: ДНЕС+

Сухи треви горяха на Околовръстния път в София

Овладян е пожарът, който по-рано днес обхвана голяма площ сухи треви и растителност на околовръстния път в София. Имало е опасност пламъците да обхванат офис сграда, която се намира в съседство. Служителите от сградата са излезли да гасят докато дойде пожарната. Два екипа са се отзовали на сигнала. Огънят лумна малко след 14 ч.

Теодор Петков, който е очевидец на случилото се и активен участник, разказа пред БГНЕС какво се е случило.

„Колегата от склада е видял пушека. Извика ме, за да го видим от терасата ни, която е нависоко. На около 200 м имаше пушек, но тогава беше малък. През това време се обадих на 112, защото е жега и духа вятър“, разказа той.

По думите му близо 40 мин. са мокрили горящия терен, защото са се притеснявали от това огънят да обхване сградата, в която се помещават фирми за климатична техника.

Директорът на столичната пожарна ст. комисар Веселин Гетов заяви за БГНЕС, че сигналът за възникналия пожар е подаден в оперативния им център в 14:06 ч., че горят тревни площи.

„На място са изпратени 4 екипа. Към настоящия екип съм извикал още 2, общо 6. Сега съм съсредоточил сили и средства в източната част на фронта на пожара, там има опасност за обхващане на дворни пространства и евентуално жилищни сгради. Считам, че с наличните сили и средства ще се справим“, заяви той.

Гетов уточни, че огънят е обграден и е убеден, че няма да допуснат сгради да пострадат.

„Към момента нямаме данни за пострадали хора и застрашени такива“, увери той и добави, че на място ще останат дежурни екипи, докато са сигурни, че огънят няма да възникне наново.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648