Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС

България 04.08.2022 09:44 Снимка: ДНЕС+

Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС

Корнелия Нинова с порция критики към Румен Радев и служебния му кабинет. Обект на критиките беше бившият директор на „Кинтекс” и досегашният шеф на борда на военното предприятие „ВМЗ-Сопот“ и наследник на поста ѝ-Никола Стоянов. По бТВ Нинова описа схема, в която се източвали държавни дружества през частни интереси. В нея участвали Александър Михайлов, Никола Стоянов и всичко било под протекцията на Даниела Везиева – бивш министър в служебния кабинет на Радев през 2021г. 

„ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев. Директорът на „Кинтекс” е бил в частната му фирма, а сегашния министър на икономиката му е бил подчинен. Това цялото се протектира от служебния министър на Радев – Даниела Везиева“, обясни Нинова пред бТВ. Тя обясни, че пратила две писма през март на Кирил Петков и предложила да уволни Везиева и да махне двамата шефове. 

„Разказвам това, защото историята е ключова. От първия ден се уволняват кадри на БСП. Това е показателно за поведението на Радев. Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка на Стоянов е да уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на „Кинтекс“, подчерта Нинова. 

Тя видя демонстрация, лично отношение и унижение от страна на Радев в назначението на министерския пост на Стоянов. „Отношението към БСП е показателно. Започва една метла”, каза тя.  Нинова обясни, че президентът бил част от групата, свалила кабинета „Петков”. Потърси поведението му в желание да разбива партии и в поведенчески комплекси – „има мъжки комплекс към жената, която го направи президент”. 

„Той създава нови партии, употребява ги и ги захвърля. Сега се обедини с Борисов, за да падне правителство. Това е разрушително”.   

Нинова обясни, че имала доверие на Кирил Петков и заяви готовност да се коалират отново с ПП.  

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648