Сийка Милева: Васил Божков и Цветан Василев си партнират с „честни политици“ и „свободни журналисти“

България 14.07.2020 13:16 Снимка: ДНЕС+

Сийка Милева: Васил Божков и Цветан Василев си партнират с „честни политици“ и „свободни журналисти“

Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен не само политически натиск. Главният прокурор каза, че знае срещу кого се изправяме, наясно бяхме с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и техните семейства. Атаки, в които участват някои медии, а вече се включиха и някои политици.

Продължението на тези атаки предстои и следващата стъпка е посочена от лица, привлечени към наказателна отговорност – да се унищожи прокуратурата. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг.

Тя съобщи, че прокуратурата ще разпространи доказателства за опити на обвиняеми лица за организирана престъпност.

„Определям ги като безпрецедентни опити за избягване на наказателна отговорност“, каза още тя.

„Българският народ има право да научи как Васил Божков и Цветан Василев си партнират с „честни политици“ и „свободни журналисти“, заяви Милева.

По думите ѝ атаките срещу прокуратурата се финансират с откраднати милиарди левове от българския народ.

„Налице са доказателства за това как използвайки исканията на гражданите, обвиняеми лица с чувство на безнаказаност, използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата и на изправянето им пред съда“, допълни Милева.

Тя бе категорична, че прокуратурата ще продължи борбата за справедливост и няма да се поддаде на заплахите.  Милева посочи, че сега отговор дължат другите власти.

„Чакаме и отговор от президента на България как концепцията му за прокурорски рекет и мафия в прокуратурата кореспондира с доказателствата, посочени открито пред обществото за връзки на представители на организираната престъпност със случващото се в последните седмици и последните дни. Прокуратурата е твърдо решена да не поставя никого над закона“, подчерта още Сийка Милева. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81364
GBP GBP 1 2.17283
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.38912
USD USD 1 1.66794