Шефът на „Делта Гард“ за Демерджиев: Призовавам го на полиграф, а Бойко Рашков работи по поръчка

България 15.11.2021 12:57 Снимка: ДНЕС+

Шефът на „Делта Гард“ за Демерджиев: Призовавам го на полиграф, а Бойко Рашков работи по поръчка

Познавам Демерджиев като адвокат на рейдъри, които опитаха да обсебят фотоволтаичен парк

Шефът на „Делта Гард“ Димитър Спасов бе извикан на разпит в ГДБОП, след като служебния вътрешен министър Бойко Рашков и правосъдния министър Иван Демерджиев, че ще му бъде отнет лиценза. 

По отношение на твърдения, че има близки отношения с бившия вътрешен министър Младен Маринов, Спасов категорично заяви, че не го познава. Шефът на охранителната фирма призова правосъдния министър да се подложи на полиграф, за да се разбере кой казва истината..

„Правосъдния министър го познавам като адвокат на рейдъри, които се опитаха да обсебят фотоволтаичен парк, собственост на китайски инвеститор. Разговарял съм с него в присъствието на много хора. „Делта Гард“ никога не предава своите клиенти. Затова си мисля, че той е реално човекът, който заблуждава Бойко Рашков, а той съответно - Румен Радев в твърденията си срещу нас. Бойко Рашков работи по поръчка“, заяви Димитър Спасов.

„Да се използва държавата за постигане на някакви лични цели, е брутално. Нито сме се обличали като полицаи, нито сме били протестиращи. Трябва да си много прост и ограничен, за да повярваш на едно такова твърдение“, заяви още охранителният шеф.

Димитър Спасов бе категоричен, че е подложен месеци наред на институционален натиск и е тръгнала процедура по отнемане на лиценза на фирмата по едно скалъпено обвинение за самоуправство.

„Нека прочетат закона за частната охранителна дейност. Заровете си вие, журналистите, в лобито, което издигна Демерджиев на този пост. Ако той е достоен да оглавява тази институция, чакам го на полиграф. Не дойде ли, нещата са ясни", заяви шефът на „Делта Гард“.

„Всички, които са замесени в репресиите срещу нас, ги чакат много тежки дни. В съдебната зала. Ние сме се утвърдили на пазара от 17 години, създали сме име. И някой да дойде по поръчка  да ни унищожава... В крайна сметка ще има комисии, които ще разгледат действията на тези хора срещу нас. Аз не се  притеснявам да говоря. Иван Демерджиев, криейки се зад Рашков, зад държавата, ни атакува нас - заради свои лични интереси", заяви Димитър Спасов.

Той отбеляза, че Демерджиев е изпратил хора да му предлагат пари да напуснат обекта: „Ще излезе така, че той стои зад рейдърската атака срещу фотоволтаичния парк. Откъдето получава  100 хил. лева. Ето това е правосъдният министър! Аз този няма да го оставя. Няма да занимаваме институциите да се съдим напред-назад. Той ме попита дали знам кой е, а аз му отговорих, че мисля, че съм го виждал на протестите. Може би му детска мечта да се прави на министър и да раздава правосъдие. Отсега нататък го чакат много проблеми! Много!", допълни още Спасов./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648