СДС: Скандализирани сме от присъствието на Митрофанова зад Радев на 6 септември

България 08.09.2022 13:34 Снимка: ДНЕС+

СДС: Скандализирани сме от присъствието на Митрофанова зад Радев на 6 септември

СДС излезе с позиция по повод присъствието на руският посланик Елеонора Митрофанова в Пловдив на 6 септември. Тя беше забелязана зад Румен Радев по повод честването на Съединението на България. СДС определи това като скандално и недопустимо.

Ето какво написаха от СДС:

Скандализирани сме от присъствието на руския посланик на тържествата по повод Съединението в Пловдив. Редно ли е посланик на страна – агресор, която избива невинни хора и се опитва да  блокира нормалния живот в Европа чрез газов рекет, да стои зад българския президент?!

Присъствието на руския посланик е знак. Той показва, че въпреки изгонването през последните години на немалко руски дипломати и заплахите за закриването на посолството им у нас, няма да отстъпят по никакъв начин и ще продължат опитите си за завръщане на България под крилото на Кремъл.

Присъствието на Митрофанова е странно, предвид ролята на Русия и нейната яростна съпротива срещу българското Съединение. Фактът, че руският посланик се появи на това събитие, поставя важни въпроси: дали това е акт на извинение за действията на Русия преди 137 години, дали е непознаване на историята, отричането й в периода на Царска Русия, или е ясна заявка, че Кремъл няма лесно да пусне България от „братската“ си прегръдка?

Не вярваме да е извинение и искане на прошка, защото това не е в стила на имперската мегаломания на Кремъл. Едва ли Митрофанова не е запозната и с руската съпротива против българското Съединение.  Остава вариантът, че ние все още сме твърде важна цел за Русия, че тя и нейната  „пета  колона“ няма да се откажат от опитите да ни държат в тяхната орбита и зависимости, защото залогът за завръщането на България под нейно влияние е голям.

Затова битката у нас отново е между Запада и Изтока, между Европа и Евразия, между цивилизационния избор  и опитите на мрежите на ДС и „петата колона“  за завой към Кремъл.

Битка, която не е преставала през последните 33 години, и решителното сражение предстои!

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648