СДС са получавали неофициални покани за коалиция с ПП и ДБ, разкри Румен Христов

България 01.02.2023 08:08 Снимка: ДНЕС+

СДС са получавали неофициални покани за коалиция с ПП и ДБ, разкри Румен Христов

Неофициални покани за коалиция с „Демократична България” и „Продължаваме промяната” са получавали СДС.

„За нас Продължаваме промяната (ПП) е една нова лява формация. Имаме големи разминавания по отношение на икономическата политика и разпределение на бюджета и бюджетният дефицит, няма как да се коалираме с тях“, заяви Румен Христов пред БНТ.

„Истината е, че с тях като проатлантици имаме сходни отношения към войната в Украйна например, но имаме детайли например за бюджетния дефицит”, поясни той. 

„СДС не е получавало официална покана, но е имало подмятания и покани на по-ниско ниво”, каза още той. Не стана ясно обаче дали те са идвали от страна на ДБ или на ПП.

В петък СДС ще се събира, за да реши дали да се яви на изборите отново с ГЕРБ. Христов обясни, че настроенията в структурите са по-скоро отново да са заедно с партията на Бойко Борисов.

Относно предпоследното място на страната ни по отношение на справянето с корупцията, той обясни, че се хиперболизира говоренето за корупцията у нас в Европа.

Според Христов вината за отлагането на приемането на механизма за разследване на главния прокурор е основно на Министерския съвет, тъй като са внесли законопроекта твърде късно - чак на 30 декември, когато парламентът е във ваканция.

CHF CHF 1 1.97878
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93187
TRY TRY 100 5.59205
USD USD 1 1.80029