СДС: Президентът Радев върви по граничната бразда на евроатлантизма

България 28.03.2023 17:22 Снимка: ДНЕС+

СДС: Президентът Радев върви по граничната бразда на евроатлантизма

"Отказът на президента Радев България да участва в инициативата за съвместна доставка на снаряди за Украйна, не е изненада за никого. Още от първия си мандат той върви по граничната бразда на евроатлантизма", се казва в позиция на СДС, изпратена до медиите.
 
От партията настояват, че тази колебливост на Радев не е попречила на сегашните му яростни критици от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да го изберат за втори мандат, защото тогава играеха в един отбор. "Гръмкият „политически плач“ в момента на тези две формации и техните лидери, е повече от лицемерен. Те си избраха Радев, без да се интересуват от показателния му отговор на въпроса: „Чий е Крим?“, а сега се отричат от този си избор, дори без да се извинят", отбелязват от СДС.
 
От партията изтъкват, че служебното правителство ще изпълнява волята на държавния глава, независимо от решенията, които взе 48 Народно събрание, за предоставяне на военна помощ за Украйна. "Това е очевидно за всеки гражданин на България. За да се спазват тези решения, е необходимо ясно евроатлантическо мнозинство в следващия парламент и редовен кабинет на най-подготвената политическа формация – ГЕРБ-СДС. Тези две условия са решаващи и за справяне с
инфлацията, цените и другите належащи проблеми.
 
Бъдещето на държавата зависи от нивото на политическа зрялост, която ще проявят всички отговорни парламентарни сили в 49 Народно събрание", призовават от СДС.
CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648