Сдружението на заведенията призова всички на протест утре

България 18.10.2021 13:43 Снимка: ДНЕС+

Сдружението на заведенията призова всички на протест утре

„Искам да призова всички да се включат утре в протеста на работодателите, синдикатите и браншовите организации, свързани с цената на електроенергията“. Това заяви по Нова ТВ Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

Демонстрацията е планирана за 12 часа, вторник, пред сградата на Министерски съвет.

„Нашата позиция по въпроса с мерките е ясна. Сега очакваме да видим дали властите ще спазят обещанията си. Това, което важи за всички български граждани, трябва да важи и за нас. Трябва да се спазват ограниченията и те да се спазват за всички. Не е редно човек, който няма здравен сертификат – да идва и да ме проверява аз имам ли. Ние сме за въвеждане на зелени сертификати за всички”, коментира Коларов.

Пламен Таушанов от Българска асоциация за закрила на пациентите остро разкритикува действията на служебния кабинет.

„Правителството очевидно не можа да направи информационна кампания, както другите държави. И през лятото, както хората се ваксинираха, у нас се спеше доста сериозно. И сега се чудим защо толкова много случаи, излиза информация как на хората им се отказва да влизат в болница, което е незаконосъобразно, защото когато се появи спешен пациент във всяко едно лечебно заведение, той следва да бъде прегледан. Това е незаконно да не бъде прегледан. Първо се преглежда, а после се търси къде да бъде настаняван“, обясни експертът по пациентски права.

„Вариантът със зелен сертификат за посещения на места, където се струпват много хора, е по-удачен според мен. Затягането на мерките е голяма абстракция. Преди година се затваряха цели градове – и какво от това. Заразата се разпространява. По-важното е, че България изостава с ваксинацията“, заяви той.

не се справя с ковид пандемията, лятото се проспа. Трябва да има конкретни планове до кога какъв процент хора ще бъдат ваксинирани. Да видим дали работи това правителство

„Трябва да се приспособим към нуждите на обществото и мнението на експертите. Моето вътрешно убеждение е , че трябва да има зелен сертификат. Той е гаранция, че ще свалим до минимум разпространението на вируса”, заяви от своя страна адвокат Марин Марковски. /NOVA

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448