Считан за човек на Божков в Комисията по хазарта подаде оставка от НАП

България 27.06.2020 08:01 Снимка: ДНЕС+

Считан за човек на Божков в Комисията по хазарта подаде оставка от НАП

Директорът на дирекция „Контрол“ в централното управление на Националната агенция по приходите Васил Панов напуска системата на приходната агенция по свое желание, считано от днес. Това съобщиха изненадващо от пресцентъра на НАП.

„Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация“, се казва в прессъобщението.

До февруари Панов бе и дългогодишен член на Държавната комисия по хазарта. Той и останалите членове на комисията бяха сменения след скандала с прибираните занижени такси за хазарт.

Панов е сочен за „острието“ на избягалия в Дубай и притежател на 18 обвинения Васил Божков в Държавната комисия по хазарта (ДКХ), твърди Новини.бг. Панов съвестно е помагал за изхвърлянето на компанията Betfair от българския пазар, както и за лишаването на други чуждестранни компании, кандидатствали за лиценз за легална работа на родния пазар, обяви медията.

До провеждането на конкурс за длъжността на Панов в НАП, функциите ще бъдат изпълнявани от Раймонда Овчарова, началник отдел към дирекция „Контрол“./tribune.bg

CHF CHF 1 1.83044
GBP GBP 1 2.17464
RON RON 10 4.03738
TRY TRY 10 2.51315
USD USD 1 1.72639