Съдът отложи със седмица делото за смъртта на Милен Цветков

България 08.04.2021 13:28 Снимка: ДНЕС+

Съдът отложи със седмица делото за смъртта на Милен Цветков

Причината бе отсъствието на защитниците на Николов

Софийски градски съд (СГС) отложи за 15 април делото за смъртта на Милен Цветков. Подсъдим за тежката катастрофа, в която загина журналистът, е Кристиян Николов.

Причината за отлагането на делото бе отсъствието на защитниците на Николов - Любомир Таков и Константин Симеонов. Нито един от двамата адвокати не се яви в залата, но бяха предоставени болнични листа, в които са посочени навехнат глезен и остро респираторно заболяване.

Защитата на семейството на Милен Цветков и прокуратурата поискаха на Николов да бъде назначен служебен адвокат, за да се даде ход на делото, но съдът отказа.                                                      

Делото тръгна по същество на 23 февруари и в процеса досега се разпитват свидетели. За днешното заседание бяха призовани над 10 свидетели, които ще дадат показания на 15 април, за когато беше насрочено следващото заседание.        

Милен Цветков почина навръх Великден миналата година. Докато чакаше на червен светофар на кръстовище в София, джипът му беше пометен и Цветков издъхна на път за болницата. Обвинен за случилото се е Кристиян Николов, който със скорост от 99 км/ч в градски условия връхлетя върху автомобила на Цветков.

Освен шофирайки с превишена скорост, тогава 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на наркотични вещества.

Николов е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176