Сачева и Вигенин с различни версии имала ли е БСП уговорени министри за първия мандат

България 07.06.2023 12:19 Снимка: ДНЕС+

Сачева и Вигенин с различни версии имала ли е БСП уговорени министри за първия мандат

„Призовавам господин Борисов да спре да лъже и да не кара и неговите народни представители да го правят. Никога БСП не е говорила за министри, министерства и не е поставяла въпроса за имена“.

Това заяви в кулоарите на Народното събрание социалистът Георги Свиленски.

Той твърди, че „интригите на Борисов имат за цел да отклонят вниманието от искания му имунитет“. „Когато не се даде доброволно имунитета, председателят на НС трябва да внесе точката за разглеждане в парламента. В правилника никъде не пише за комисия. Тези измишльотини на Христо Иванов, че 6 месеца ще работи някаква комисия, си е тяхна индулгенция. Въпросът с имунитетите може да се реши точно за три минути“, казва Свиленски.

„И Борисов, и Сачева да спрат да употребяват БСП като някаква индулгенция за безпринципния им кабинет“, каза още той.

Деница Сачева отговори на Свиленски, че на ГЕРБ не ѝ трябват някакви оправдания, защото са получили ясна заявка за подкрепа за първия мандат от партиите, а после те една по една са започнали да се отказват - първо БСП, а после и ИТН. 

Според нея комисията за депутатските имунитети е задължителна.

„Няма какво да се пере. Дадени са документите, нека те да бъдат разгледани и комисията да се произнесе. Не вярваме, че това, което се извършва е безпристрастно и професионално. Не трябва да се кара обществото да чака прекалено дълго“, смята Сачева.

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482