Румен Петков: МВР незабавно да кажат за парите и саламите на ПП/ДБ

България 24.03.2023 19:34 Снимка: ДНЕС+

Румен Петков: МВР незабавно да кажат за парите и саламите на ПП/ДБ

„Решението е простичко. За минути може да разбере кой е производителят, кой ги е платил и как, тези разходи декларирани ли са в Сметната палата“, коментира бившият вътрешен министър

„Ако МВР не предприеме незабавни действия по това, което беше показано в социалните медии, уродливото купуване на гласове от страна на ДБ и ПП, това означава, че МВР са съучастници. Показаха се снимки, на които се виждат торбички, специално поръчани и произведени, вижда се шпек салам с ясната марка, лютеница с ясната марка, вафлите с ясната марка. Дори и не го коментирам продуктовото позициониране. Чест прави на Валентина Тодорова, която човешки е реагирала на тази уродлива форма. Решението е простичко. МВР за минути може да разбере кой е производителят на торбичките, колко торбички са произведени, кой ги е платил и как, тези разходи декларирани ли са в Сметната палата, да разбере произхода на продуктите вътре в торбичките“.

Това казва в интервю пред „Блиц“ от Коалиция „Левицата“.

„Може да разбере и колко милиона ПП и ДБ са дали само за билборди само в София. Защото тези средства трябва да се знаят като произход. Собствениците на билбордове могат да бъдат установени тутакси, да се види при какви условия са били предоставени и да се направи една оценка, защото всичко това е уродлива форма на пропаганда и купуване на гласове. Защо никой не се смущава от факта, че очевидно съставът на сиковете не може да бъде попълнен и то при едно много солидно заплащане, а същевременно се набират доброволци за наблюдаване на изборния процес? Това по мое мнение е форма на купуване на гласове. Така че МВР да не се занимава в момента с акции, а много бързо да провери тези простички неща“, призова той.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648