Рокери поискаха автомобилна и мотописта от Митов и Кралев

България 05.06.2024 09:52 Снимка: ДНЕС+

Рокери поискаха автомобилна и мотописта от Митов и Кралев

„България няма автомобилна и мотописта, а такива са необходими“, коментираха представители на мотоклубовете в морската столица при срещата си с кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС в 3 МИР-Варна.

Водачът на листата, Даниел Митов беше съпричастен с мнението на присъстващите, че през последните години нищо не е направено в посока да се определи терен и да се намери финансиране за един такъв мащабен проект. Той и вторият в листата с кандидати за народнипредставители, Красен Кралев, поеха ангажимент да задвижат въпроса максимално бързо при успех на предстоящите избори. Общинският ръководител на ГЕРБ-Варна и кмет на район „Владислав Варненчик“, Николай Костадинов отбеляза, че в управлявания от него район има един подходящ общински парцел, който може да се обмисли като вариант.

 „Голямата ми мечта беше да върна рали „Златни пясъци“, да го изведем на европейско ниво, да стане кръг от ERC. Водихме много разговори с Евроспорт, които държат правата и почти бяхме успели, но имаше много задължения, с които Автомобилната федерация не успя да се справи“, коментира още Кралев. Като бивш министър на спорта, към него беше отправен и въпрос за недостига на плувни басейни във Варна, на което той отговори, че е абсолютен приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС.

 Кметът на варненския район „Младост“, Христо Христов напомни, че предстои в града ни да има още четири басейна в новостроящия се Дом „Младост“. Присъстващите благодариха на Христов за дългогодишното партньорство в негово лице, чрез което е обновен рок бара, където се събират, организират се концерти и благотворителни мероприятия, а по Коледа се раздава храна на социално слабите. В края на срещата пожелаха да има поне още едно такова място във Варна, за което районният кмет пое ангажимент.

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599