Разширяват синята зона в Слънчев бряг, цената остава 2,50 лв. за час

България 01.06.2023 18:13 Снимка: ДНЕС+

Разширяват синята зона в Слънчев бряг, цената остава 2,50 лв. за час

Най-големият ни черноморски курорт посреща туристи с обновени улици, тротоари и осветление

Най-големият ни черноморски курорт Слънчев бряг вече е напълно готов за сезона. Ремонтите по облагородяване на инфраструктурата приключиха и от днес вече влиза в сила нов режим, с който ще се осигури безпроблемно протичане на лятото, обявиха от дружеството.

Оттам успокоиха, че са спазили срока за подготвителните работи. Това означава, че туристите

няма да прескачат трапове и арматура

Паркирането в синята зона в комплекса ще се заплаща след 1 юни. Цената е без промяна от миналата година - 2,50 лв. на час. Обхватът ѝ обаче е разширен, за да има повече места за паркиране, защото недостигът се усещаше осезаемо през август.

До днес в комплекса паркирането беше безплатно, за да се улесни подготовката на обектите за сезона.

“Представителите на туристическия бизнес очакват силен сезон с много посетители и ние като дружество, собственик и оператор на инфраструктурата ще продължаваме да извършваме всички необходими дейности за обезпечаването му”, заяви изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров.

Прогнозите на туроператорите са за

25-30% ръст на туристите

в Слънчев бряг това лято. В момента в курорта има предимно поляци, малко скандинавци и румънци през уикендите. По-масов туристопоток се очаква в средата на юни, когато започва активната чартърна програма на летище Бургас. Летовниците ще усетят подобренията в курорта навсякъде, убедени са от държавното дружество.

По време на подготвителния период в зона “Изток” в Слънчев бряг бяха изградени нови тротоарни настилки, преасфалтирани са много улици във вътрешността на комплекса, има нова маркировка, подменени са и осветителни тела.

Ремонтните дейности обхванаха крайбрежната алея, централната около хотел “Кубан”, ул. “Първа”, където са възстановени и настилките около спирките на обществения транспорт.

Нови тротоари бяха изградени и до много от големите хотели, до станцията на Министерския съвет и КПП Магура.

За ремонтите в черноморския комплекс тази пролет са били похарчени 1,5 млн. лв.

Инвестициите в озеленяване,

обезпаразитяване и паркоподдържане са в размер на 360 000 лв. За асфалтови настилки са дадени над 210 000 лв., а за полагане на нови трототари - 250 000 лв.

“Слънчев бряг” АД с преобладаващо държавно участие стопанисва и управлява инфраструктурата в зона “Изток” на площ от 650 000 кв. м, има собствена ВиК мрежа. В зона “Запад” има 55 000 кв. м земя, където разполага и с оранжерия.

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482