Рашков отново плаши Борисов с арест, обяви го за пропаднал политик

България 14.10.2021 16:01 Снимка: ДНЕС+

Рашков отново плаши Борисов с арест, обяви го за пропаднал политик

За предстоящия вот няма нужда от допълнителна организация, смята вътрешният министър

„Отдавна съм престанал да се вслушвам в това, което казва един пропаднал политик в нашата страна, по отношение на който започват да се събират много сериозни доказателства“. Това каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че у нас работи контрабандна схема, която той определи като „пътя на копринката“.

Според Рашков силовото ведомство има доказателства срещу бившия премиер и ще даде гласност без да разчита на съдействие от държавното обвинение.

Служебният министър не вижда смисъл в общата работа за изборите между МВР и прокуратурата. Според Бойко Рашков предложението на главния прокурор за национално междуведомствено звено е „несъстоятелно“.

„Аз още не съм получавал писмо от него, чувам само по медиите. Като дойде, да го видя какво е написал главният прокурор, аз мисля, че със или без писмо, работата в МВР върви много добре. По отношение на изборите има дейности, които са специфично полицейски.“, посочи Рашков.

По думите му от 2018 г. Специализирана прокуратура пък не дава ход на 25 разследвания, които се отнасяли за организирани престъпни групи./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448