Рамадан Аталай: Затваряме крана на газа на единия брат и пълзим пред другия

България 28.05.2022 16:03 Снимка: ДНЕС+

Рамадан Аталай: Затваряме крана на газа на единия брат и пълзим пред другия

Цената на енергията най-много интересува енергийно бедните. Това заяви в студиото на Би Ти Ви депутатът от ДСП Рамадан Аталай за обявените цени на парното и тока от КЕВР.

По думите му ако не беше въведен мораториумът на цената на тока, сега ръстът е щял да е по-умерен. Според него сме държава на енергийно бедни, само че няма определение кой е енергийно беден. "Защо не оставят енергетиката в ръцете на енергетиците?" - недоумява Аталай.

С доставките на газ се занимавали Асен Василев и Лена Бориславова. Началникът на кабинета на премиера, по думите му, ходела на весели срещи в САЩ за газа. Депутатът пита какво сме направили, за да получаваме все още газ от "кладенеца" "Газпром" преди да изкопаем новия кладенец.

Проблемът на властта, според него, е прекаленото самочувствие и липсата на дипломация. Затваряме крана на единия брат и отиваме да се молим на другия брат с една поза пълзейки, изтъкна народният представител от ДПС.

Нямаме капацитет за разтоварване на газа, но такъв имат частни фирми. Затова и той попита ще купуваме ли капацитет. Не съм виждал втечнен газ, който да е по-евтин от тръбния, обясни Рамадан Аталай.

От коментара му стана ясно, че ДПС не се страхува от заплахите на премиера, че ще ги оправи, а просто са възмутени. Кирил Петков само се занимавал с ДПС и Делян Пеевски, вместо да се занимава с икономиката, държавата и енергийните проблеми. Аталай не е притеснен от съвместното съжителство на ДПС и ПП в АЛДЕ. "(Не) Продължаваме Промяната не е Кирил Петков и Асен Василев," категоричен бе той.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648