Радев разпореди проверка дали снайперисти пазят Борисов в "Банкя"

България 24.06.2024 16:59 Снимка: ДНЕС+

Радев разпореди проверка дали снайперисти пазят Борисов в "Банкя"

Президентът Румен Радев ще възложи на службите за сигурност да му докладват има ли заплаха за сигурността на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщи самият Радев по време на консултациите за съставяне на правителство с представителите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

По време на срещата ген. Атанас Атанасов от ДСБ повдигна въпроса, че къщата на Бойко Борисов в Банкя се охранявала от снайперисти.

Атанасов разкри след консултациите на "Дондуков" 2, че снимките са изтекли в социалните мрежи и по неговите думи те са автентични. Затова от ПП-ДБ ще искат изслушване в парламента на служебния премиер и на вътрешния министър дали има заплахи за сигурността на Бойко Борисов.

"В момента тече процедура за съставяне на правителство и в същия момент в публичното пространство се появяват снимки на снайперисти, които са накацали по оградата на къщата на Борисов в Банкя. Това не е ли притеснително? Трябва да се пита дали някой не иска да се намеси в този процес, въздействайки върху сигурността на лидера партията мандатоносител", коментира още ген. Атанасов.

"Смятам, че една от версиите е, че има заплаха, която идва отвън", заключи той.

"Ако в навечерието на съставянето на правителство има висока степен на заплаха към мандатоносителя, това е важен проблем за държавата. Моля, ако имате информация, това трябва да бъде публично споделено", обърна се Атанасов към президента.

"По принцип имам информация, когато има по-голям риск в сферата за сигурност. Мисля, че конкретика, специално когато се касае за заплаха на физическо лице, не бива да става публична информация. Това е мой принцип. Но ще говоря със службите за сигурност да изискам такава информация, за която споменахте", отговори Радев.

Източник: epicenter.bg

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095