Радев обясни: Юмрукът обединява и дава вяра

България 05.10.2021 11:50 Снимка: ДНЕС+

Радев обясни: Юмрукът обединява и дава вяра

„Този юмрук обединява българите около ценности, дава вяра, че можем да заедно да намерим решение за всички предизвикателства, за да имаме една успешна България“- това обяснението даде Румен Радев в Стара Загора пред журналисти. 

Президентът каза още, че очаквал на тези избори идеи, а не компромати, за да можело всички да развият добре „кой всъщност за какво се бори и как ще го постигне“.

Радев очаквал още на тези избори резултатът да доведе до „окончателно скъсване с проваления управленски модел. Обществото ни очаква институциите ни да продължат да работят в посока възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване с всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България“, обяви още Радев.

„Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани“, каза той. 

Радев коментира и новите разкрития по досиетата „Пандора“ и информацията, че сред българските имена  е това на Делян Пеевски.

„Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре в България. Това не говори добре за нашите разследващи и правоохранителни органи“, каза Радев./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448