Пуснаха движението на влаковете в междугарията Казичене-Елин Пелин и Искър-Казичене

България 10.06.2020 13:32 Снимка: ДНЕС+

Пуснаха движението на влаковете в междугарията Казичене-Елин Пелин и Искър-Казичене

В късните часове на 9 юни 2020 г. (вторник, около 23.00 часа)  беше  възстановено движението на влаковете по модернизираната железопътна инфраструктура по текущ път 2 в междугарията Казичене-Елин Пелин и Искър-Казичене, първи и втори гарови коловози в гара Казичене и междугарието Казичене-Разделен пост Мусачево.

Засега движението на влаковете в тези участъци ще се осъществява със скорост 60 км/ч, а след приключване на строителните дейности и по път 1 –  със 160 км/ч, съобщават от БДЖ.

Във възстановените за движение железопътни отсечки са изградени ново долно строене с повишена носимоспособност посредством циментация на земната основа, поставен е противозамръзващ предпазен пласт, решено е цялостното отводняване на конструкцията на земното платно с отводнителни канавки, дренажи и канали. Изпълнена е цялостна реконструкция на съоръженията в участъка (водостоци и мостове). На пероните е изградено ново перонно осветление и навеси за пътниците.

ЖП Казичене Елин Пелин

В междугарията и текущите пътища в гарите е изградено ново горно строене на железния път и жп стрелки от по-тежък тип релси – 60Е1 на нови стоманобетонови траверси, оборудвани с еластично скрепление. Конструкцията на горното строене е безнаставов релсов път, което позволява по – голяма плавност и комфорт при движението на влаковете.

Тази конструкция, освен че удължава експлоатационния живот на железопътната  инфраструктура, намалява и разходите по поддържането й.

Изградени са нова контактна мрежа и тръбна канална мрежа.

CHF CHF 1 1.81129
GBP GBP 1 2.14119
RON RON 10 4.01171
TRY TRY 10 2.20477
USD USD 1 1.68113