Прокурорът-бияч от Самоков е осъден на втора инстанция

България 15.09.2021 16:36 Снимка: ДНЕС+

Прокурорът-бияч от Самоков е осъден на втора инстанция

Преди две години Христо Белстойнев нанесе побой на жена на улицата посред бял ден, но беше обявен за невинен на първа инстанция

Бившият прокурор от Самоков Христо Белстойнев, който преди две години преби на улицата жена посред бял ден, е осъден на втора инстанция.

През декември 2020 година в предаването „Господари на ефира“ беше показан репортаж, в който журналистът и доброволец по проект на фондация „Анимус“ – Мария Касимова-Моасе и жертвата на проявеното от прокурора насилие Даниела Груева разказват подробности за инцидента и изказват възмущението си от това, че въпреки безспорните кадри, експертизи и свидетелства, доказващи вината на Белстойнев, той е оневинен.

В репортажа Даниела Груева разказва как приятелството ѝ с бившия прокурор прераства в по-близки отношения, до там, че тя се доверява и оставя в дома му 4 000 лева. В един момент обаче жената има нужда от тези пари и започва да си ги иска, но отсрещната страна не реагира. На 12 юни 2019 година Даниела се среща с Христо пред съда в Самоков и го пита какво се случва с парите. Оттам обаче се развихря страшна вербална агресия от негова страна, която преминава във физическо насилие.

Тогавашният прокурор се оглежда, за да види дали има свидетели и когато е уверен, че теренът е чист, започва да я блъска в ограда, след което я бута със сила и тя пада на тротоара, като едва не си разбива главата. Това не му стига, но и минути по-късно, когато тя вече е в колата си, я свлича оттам, блъсва я на земята и многократно я рита в корема. След жестокия побой жената едва диша и дори стига до болница.

За щастие обаче, случайно на балкона на съседен апартамент има монтирани камери, които заснемат случилото се. Благодарение на това, както и на първите показания на дошлите на място полицаи, извикани от Даниела Груева, има неоспорими доказателства за вината на Христо Белстойнев.

След цели две години ходене по мъките, смяна на адвокати и игри от страна на насилника, все пак справедливостта възтържествува и Даниела Груева успява да спечели битката с овластения насилник Христо Белстойнев и да докаже вината му по категоричен начин.

За цялата тази история, която има щастлива развръзка, днес в емоционален пост във Фейсбук разказва и Мария Касимова-Моасе./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448