Предозиране: Асен Василев и нуждата от „хора с топки”

България 19.10.2021 09:58 Снимка: ДНЕС+

Предозиране: Асен Василев и нуждата от „хора с топки”

Бившият финансов министър не спира да ползва прословутата метафора за "хората с топки"

„Трябва хора, които да имат топки, които да спират цялото крадене. Няма ли разбирателство по този въпрос, няма да има правителство“, заяви съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ по време на среща с жители на Силистра.

Според него, в момента обществените поръчки са за 8 млрд. лева, от които 3 млрд. се крадяли. Малко по-късно в речта му става ясно, че всичките осем милиарда лева се крадат на година.

Станното е, че само за месец, откакто не е финансов министър Василев, служебният кабинет се готви да емитира нов дълг от половин милиард лева. Държавата само преди десетина дни вече се задължи с половин милиард.

„А с тези пари биха могли да се направят 40 тунела под Шипка. Затова чакаме подаяние от ЕС, защото нашите пари се крадат. Така че не е проблемът, че няма пари, проблемът е, че те не се изразходват правилно“, каза още Василев.

На въпрос на гражданин каква външна политика трябва да провежда България той отвърна, че „България в момента няма врагове и така трябва да остане, България не трябва да се кара с никого – нито с Русия, нито с Турция“. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448