ПП смениха Борис Бонев с Цветомир Петров като номинация за председател на СОС

България 25.01.2024 11:07 Снимка: ДНЕС+

ПП смениха Борис Бонев с Цветомир Петров като номинация за председател на СОС

Преди минути името на Цветомир Петров бе обявено официално като новата кандидатура на ПП-ДБ и СС за председател на Столичния общински съвет.

Петров бе представен от Цветелина Заркин от ПП, според която той притежава политически опит и мениджмънт в управлението на публични услуги. Освен това е млад и енергичен, със солиден опит.  

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера заяви, че въпреки обещанията и да се разговаря за председател и постоянно комисии от страна на Васил Терзиев, такъв не е провеждан. А името на Петров се върти в публичното пространство е било тиражирано от няколко дни, но не е обсъдено с никой.

Контрера предложи да се даде 30 минути почивка, за да се направят необходимите консултации, тъй като отново има три кандидатури от страна на БСП, ИТН и ПП-ДБ, СС.

„Иначе можем да си гласуваме с бюлетинките колкото си искате при един и същи резултат, а както стана ясно „срока ни на годност“ изтича на 13 февруари“.

Според Борис Бонев няма нужда от консултации на този етап, защото може да има избор и при първи тур, ако такъв няма то тогава да се съберат и да решават. „Не е изключено да имаме избран председател още на първи тур“, обяви Бонев от „Спаси София“.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612