Поредица от катастрофи в дъждовна София, кола се вряза в оградата на детска градина

България 17.04.2024 16:08 Снимка: Facebook/Катастрофи в София, Надежда Дойчева

Поредица от катастрофи в дъждовна София, кола се вряза в оградата на детска градина

В един от инцидентите леко са пострадали две жени, едната от които по-късно е приета в болница заради високо кръвно

Поредица от катастрофи затрудниха движението в София в първия ден след влошаването на времето, предшествано от летни температури. Пострадали са две жени, едната от които е била хоспитализирана заради високо кръвно след инцидент на бул. "Ботевградско шосе".

За част от катастрофите беше съобщено в тематичната Facebook група "Катастрофи в София". 

При един от тях млад шофьор се е врязал с колата си в оградата на детска градина в кв. "Люлин". Има материални щети по автомобила, както и по оградата на забавачката - филиал на ДГ 139 "Панорама" в на бул. "Луи Пастьор". 

Снимка: Facebook/Катастрофи в София, Надежда Дойчева

При друг инцидент на булевард "Ботевградско шосе" бетоновоз се е ударил в автобус, пътуващ по линия №79. Сигналът е подаден в 9:02 часа, съобщи БНР, като се позовава на Центъра за спешна медицинска помощ.

На мястото са изпратени две линейки, които са стигнали за седем минути. Пострадали са две жени - на 60 и на 65 години, които са чакали на близката автобусна спирка. Те са с леки травми по ръцете и краката. Не се е наложило да бъдат приети в болница. По-късно обаче кръвното налягане на 60-годишната жена се е повишило и тя е транспортирана с линейка към УМБАЛ "Света Анна".

Снимка: Facebook/Катастрофи в София, Надежда Дойчева

На булевард "Ломско шосе" пък са се ударили две коли. Няма информация за жертви или пострадали. Щетите са само по автомобилите. Причините се изясняват.

Общо 18 души са пострадали при 14 катастрофи в страната през изминалото денонощие. В София за този период са станали две тежки и 32 по-леки катастрофи, при които четирима души са били ранени, съобщиха по-рано от МВР.  

От началото на месеца в България са регистрирани 303 пътни произшествия, при които има 16 загинали и 376 пострадали. От началото на годината са станали 1774 катастрофи, при които са загинали 104-ма души, а 2202-ма са пострадали. В сравнение със същия период на 2023 г. се отчитат 19 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 година.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194