Полицейски патрули с куче следят за обществения ред в Бургас

България 13.02.2024 10:02 Снимка: ДНЕС+

Полицейски патрули с куче следят за обществения ред в Бургас

Полицейски патрули със служебно куче ще следи за спазването на обществения ред в центъра на Бургас от днес. За пилотния проект съобщи Областната дирекция на МВР.

Освен по основните пешеходни улици - "Александровска" и "Богориди" служители от "Специализираните полицейски сили", придружавани от служебно куче с намордник, служебен елек и специален повод, ще осъществяват охранителни действия с цел превенция на нарушенията и в района на жп гара Бургас, автогара "Юг", Морската градина и места, където има голяма концентрация на хора.

Иновативните патрули са част от инициативите на ръководството на ОДМВР-Бургас, предприети след проведената в началото на месеца превантивната среща по проблемите на сигурността. Някои от дискутираните теми бяха свързани с движението на велосипеди и тротинетки по пешеходните зони и тротоарите в Бургас, контролът на безразборното паркиране на автомобили по улиците на аварийни светлини; извеждането на кучета без използването на повод и ограничаването на превозните средства, вдигащи шум над допустимата норма.

Взето бе решение за преорганизиране дейността по охрана на централната градска част, като по пешеходните зони ще се движат съвместни патрули от служители от "Обществен ред и сигурност" към Община Бургас и полицейски служители /сред които и тези със служебните кучета/, а в зоната на Морската градина - велопатрули.

CHF CHF 1 2.02237
GBP GBP 1 2.32242
RON RON 10 3.93369
TRY TRY 100 5.44702
USD USD 1 1.79632