Плажът в Росенец вече със свободен достъп

България 04.08.2020 18:30 Снимка: ДНЕС+

Плажът в Росенец вече със свободен достъп

Вече има свободен достъп до плажа в Росенец. Активисти на "Демократична България" днес направиха изненадваща проверка дали огради препречват достъп до ивицата, но загражденията се оказаха преместени, съобщи БНР.

Оградите с надпис "строителен обект" са изместени, за да може да се преминава край тях от общинския път през държавен имот, част от който е бетониран. 

Христо Иванов отправи конкретни искания към кмета на Бургас, че ако тази ограда не бъде премахната или сложена по границата на имота с ясна табела, ще организират ново масово плажуване.

Другото им искане е кметът да каже каква отговорност смята да понесе за това, че е излъгал, че този път не води до плажа.

 

От община Бургас са отговорили с писмена позиция, че след тяхна проверка на 29 юли са установени нарушения в процедурите и са разпоредили премахване на оградата.

Ако не бъдат предоставени всички документи, свързани със строителните дейности, и въвеждането на сградите в експлоатация, администрацията ще забрани ползването на постройките./БНР

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286