Петков обещал на колегата си от Македония, че ще направи всичко възможно да говори с Радев

България 24.05.2022 08:23 Снимка: ДНЕС+

Петков обещал на колегата си от Македония, че ще направи всичко възможно да говори с Радев

Кирил Петков е обещал на македонския си колега Димитър Ковачевски да направи всичко възможно да говори с Румен Радев. Петков отново ще настоява за провеждане на КСНС, за да се обсъди всичко, което са направили. Това стана ясно от изявление пред медиите на българския премиер след среща с македонската делегация.

Петков подчерта, че предишното заседание на КСНС по темата е било преди цели 6 месеца.

„И аз това ще се надявам, че като се вържа да говорим с президента, да обясня защо това е една добра следваща стъпка. Разбира се, крайното решение си е негово“, застрахова се той.

„Едновременно с това да имаме, разбира се, и уважението на нашите коалиционни партньори, всички да чуят мненията на базата на това докъде сме стигнали. Там се надявам, че всички ще бъдат информирали, все пак са минали 6 месеца, и, ако трябва да се вземе някакво решение, институцията за това е българския парламент“, мотивира се министър-председателят.

„Обсъдихме, че най-важното за двете правителства е в този момент да имаме конструктивен диалог, който ще продължава. Нали, да не се поддаваме на провокации от различни групи, които се опитват да нагнетят напрежение. Препотвърдихме това, което сме казали досега“, обясни още Петков от Рим.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648