Петър Николов: Кметът на София си има мандат, ако тръгнат да го сменят, ще загазят

България 05.12.2021 08:18 Снимка: ДНЕС+

Петър Николов: Кметът на София си има мандат, ако тръгнат да го сменят, ще загазят

„Кметът на София си има мандат – 4-годишен и изтича след 2 години. Ако тази власт тръгне да се опитва по някакъв нелегитимен начин да сваля г-жа Фандъкова, ще загази“. Това каза пред  Дарик депутатът от ГЕРБ/СДС Петър Николов. Той коментира думите на Кирил Петков, че е време кметът на София да бъде сменен.

Николов разкритикува идеята спорният Бойко Рашков да остане начело на МВР.

„Ако Бойко Рашков остане вътрешен министър, това ще е една от най-големите грешки на новото управление“, подчерта още той.

Политикът прогнозира слабо управление с участието на 4 партии, които не се разбират помежду си.

„Продължаваме промяната“ спечелиха тези избори и от ГЕРБ - СДС ще дадем три месеца толерантност“, обеща той, но прогнозира тежки институционални кризи. Николов подчерта, че ПП не просто нямат мнозинство, но никога не е имало водеща партия с толкова малко депутати.

„Безкомпромисна опозиция ГЕРБ не е била никога. Бойко Борисов е държавник, който винаги търси да намери компромис, винаги е опитвал да говори с опонентите си – и в опозиция, и в управление. Никога не е бил на принципа „Аз и никой друг“, никога не е опитвал да унищожава опоненти. ГЕРБ ще дава добре аргументирани идеи и такива ще бъдат подкрепяни“, увери Николов.

Той посочи, че има вътрешно разцепление в партиите на промяната и е възможно в течение на времето това да доведе до проблеми в политиката на новото управление./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648