От днес в област Плевен се въвеждат засилени противоепидемични мерки

България 17.03.2021 13:09 Снимка: ДНЕС+

От днес в област Плевен се въвеждат засилени противоепидемични мерки

Културни и развлекателни мероприятия в Плевен – при 30% заетост

Областният кризисен щаб в Плевен въвежда от днес засилени противоепидемични мерки, съобщава Единният информационен портал.

В града се преустановява провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи. Изключение се прави за  следните дейности – индивидуални практически часове и практически часове на индивидуално работно място в предприятие или на територията на съответното училище. Ограничението няма да важи за олимпиади и състезания, когато не могат да се провеждат от разстояние в електронна среда.

Допускат се посещение в търговските центрове МОЛ при организиране на дейността по начин, който предотвратява струпването на хора в общите части и търговските обекти, когато са налице пропускателни пунктове и увеличен брой охранители. Изисква се още да се ограничи достъпа до местата за сядане и отдих, да се намалят на 50% на местата за хранене на фуудкорт, посетители и персонал да носят защитна маска за лице, както и да се извършва учестена дезинфекция по график в общите части и обектите в търговските центрове. При необходимост следва да се увеличи броя на служителите от почистващата фирма, както и да се осигурят дезинфектанти на всеки вход и на всяко ниво на търговските центрове.

Малолетни и непълнолетни лица ще могат да посещават търговските центрове, само ако са придружени от техен родител, настойник-попечител или друго пълнолетно лице. МОЛ-овете следва да преустановят работата си след 20:00 часа.

Културни и развлекателни мероприятия в Плевен - кина, музеи, галерии, сценични прояви, театри, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство, ще могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най – малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448