Оставка подаде членът на Инспектората към ВСС, който отправял сексуални намеци

България 17.05.2024 18:34 Снимка: ДНЕС+

Оставка подаде членът на Инспектората към ВСС, който отправял сексуални намеци

Инспекторът Александър Мумджиев е подал оставка, след като стана ясно, че е отправял сексуални намеци на камериерки и сервитьорка от хотел във Враца.

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет веднага издаде заповед за прекратяване на трудовото му правоотношение.

"С оглед факта, че инспектор Александър Мумждиев работеше при условията на изтекъл мандат, Народното събрание не дължи вземане на изрично решение по подадената оставка. Изявлението на Александър Мумджиев до Народното събрание има уведомителен характер, съгласно решение от 16.05.2023 г., постановено по адм. д. № 4514/2022 г. по описа на Върховния административен съд, съгласно което „режимът за освобождаване от длъжност на инспектор от Инспектората към ВСС, който при изтекъл мандат, но продължен поради обективни обстоятелства, е уведомителен към избирателното тяло. Акт на Народното събрание не е част от фактическия състав за освобождаване от длъжност на инспектор от ИВСС, при подадена от него оставка“", обясняват от ИВСС.

Според публикации в медиите инспекторът от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) Александър Мумджиев е отправял сексуални намеци на камериерки и сервитьорка от хотел във Враца. При отправянето на намеците е бил във видимо нетрезво състояние. Мумджиев е бил задържан, но впоследствие освободен.

На 8 май Александър Мумджиев е отишъл във Враца, за да извърши проверка в районната прокуратура. Настанил се в хотел, където обаче започнал да отправя неприлични предложения на камериерките. Например при влизането им в стаята му, той лежал гол, покрит с одеало от кръста надолу и искал от тях да му изгладят ризата. От друга поискал сексуални услуги.

Миналата вечер пък обещал на сервитьорка в ресторанта, че понеже бил важен човек, ще я откара с хеликоптер в съседен град, за да се лекува.

По неофициална информация Мумджиев злоупотребявал с алкохол от самото си настаняване в хотела. Служителите в хотела се обърнали към полицията. Мумджиев бил за кратко задържан, впоследствие е освободен.

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532