Общинар от ГЕРБ/СДС сравни Калоян Паргов с Георги Димитров

България 14.10.2021 16:06 Снимка: ДНЕС+

Общинар от ГЕРБ/СДС сравни Калоян Паргов с Георги Димитров

Пореден рунд от отколешната борба между комунисти и антикомунисти и фашисти и антифашисти в България се разигра на територията на Столичния общински съвет на сесията днес.

В словесната битка седесарят от ГЕРБ Борислав Бориславов атакува лидера на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов и дори го сравни с комунистическия ръководител Георги Димитров.

Повод за сблъсъка беше опитът да се преименува Детска градина №1 в район „Възраждане“ от „Мара Петлякова“ на „Червената шапчица“, който срещна отпора на социалистите в общинския съвет. В крайна сметка името няма да бъде пипано.

В рамките на дебата беше казано от БСП, че Мара Петлякова е героиня от антифашистката съпротива по време на Втората световна война. Освен това те разкритикуваха опонентите си, че подобна промяна се гони в момента, заради започващата предизборната кампания.

В началото на сесията Калоян Паргов дори прочете позиция на групата на БСП в СОС, в която цитира Резолюция на Европейския парламент от 25 октомври 2018 година относно нарастването на неофашисткото насилие на Стария континент. В нея ЕС насърчава държавите членки да поощряват чрез официалната култура опознаването на общата ни история, включително зверствата през Втората световна война, като например Холокоста, и системната дехуманизация на жертвите в течение на редица години. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448