Нинова назначи Везиева за свой съветник

България 04.01.2022 18:13 Снимка: ДНЕС+

Нинова назначи Везиева за свой съветник

Бившият служебен министър на икономиката Даниела Везиева ще съветва наследничката си на поста Корнелия Нинова, съобщиха за „Труд” източници от икономическото ведомство. Днес е първият работен ден на Везиева като член на политическия кабинет на Нинова.

Още с влизането си в кабинета тя се заела да се самоопровергава по темата за изпразнения язовир „Пазар дере” , съобщава „Труд”.

Везиева ще бъде „очите и ушите” на ръководството на „Промяната” в икономическото министерство. От коалицията на Кирил Петков и Асен Василев казаха, че във всяко ведомство, което не се управлява от кадри, излъчени от „Продължаваме промяната”, ще имат свой представител, нещо като надзорник.

В първата седмица на декември бе съобщено, че Даниела Везиева е проверявана по сигнал за плагиатство в нейна дисертация . Проверката се прави от Комисията по академична етика на Министерството на образованието, която трябва да установи дали бившият служебен министър на икономиката и настоящ съветник на Нинова е преписала над 170 страници от дисертацията си.

Резултатите от проверката все още не са оповестени. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648