Николов: А Вие, Уважаеми Сънародници, които жадувате за промяна, открихте ли месията в себе си?

България 06.09.2021 13:28 Снимка: ДНЕС+

Николов: А Вие, Уважаеми Сънародници, които жадувате за промяна, открихте ли месията в себе си?

От Фейсбук профила на депутата от ИТН Пламен Николов

Преди няколко години в един неделен следобед шофирах покрай брега на Боденското езеро на път от Тургау за Бавария и, за да не ми е скучно, реших да послушам местна радиостанция, по която течеше дебат между протестантски теолог, който твърдеше, че личността определя историята, и историк, който застъпваше тезата, че обективните събития предизвикват появата на лидерите.

Заслушах се, тъй като темата ме заинтригува, а и понеже вероятността да чуя такъв екзистенциален дебат в родния радиоефир клони към нула. И двете страни изложиха цивилизовано своите аргументи, без нападки и взаимни квалификации, а накрая, водещият соломоновски отсъди, че успешните нации се състоят от индивиди, всеки един от които се стреми да се държи като лидер в онова, с което се занимава, и всеки един дава най-доброто от себе си за благото на общността, в която живее.

Последното изкристализира в съзнанието ми като отговор на въпроса защо страните на северозапад от р. Дунав са флагманите в Европа, а онези като нас - все очакват някой да им поднесе оправията на тепсия.

А Вие, Уважаеми Сънародници, които жадувате за промяна след 30 г. лутане в пустинята, открихте ли най-сетне месията в себе си?

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448