Младежът, посегнал на полицаи на протеста на Радев - внук на депутат от БСП

България 13.07.2020 12:32 Снимка: ДНЕС+

Младежът, посегнал на полицаи на протеста на Радев - внук на депутат от БСП

Студентът Евгений Марчев, чиито родители се оплакаха, че е бит от полицаи на протеста в защита на президента Радев, е внук на бивш депутат от БСП, пише ПИК.

Той е син на Евгений Марчев от с. Катунци и д-р Красимира Димитрова от Сандански. Д-р Димитър Димитров, бивш депутат от БСП в 37-то Народно събрание, е неговият дядо.  Д-р Димитров е бил и в ръководството на БСП - Сандански.

Само часове след като бе приет в „Пирогов“, родителите на Марчев потърсиха медиите заради изключително тежкото му състояние. Момчето бе посетено в болницата лично от Румен Радев, което засили интереса към него и случая с попадането му в „Пирогов“.

Последваха информации за изключително тежкото състояние на студента до неговата смърт, което не беше потвърдено от шефа на „Пирогов“.

По информация на „Пик“ при опит да бъде задържан, въпросният студент е оказал съпротива, удряйки главата си, докато полицаите са се опитвали да го усмирят.

Студентът Евгений Марчев впоследствие се самоизписа с мотива, че полицаите са го „тормозели“ и в болницата.

Арестът на студента, който следва в Хага, стана факт след нападение над полицаите в петък вечер, когато униформените, охраняващи сградата на Министерски съвет, бяха замеряни със стъклени бутилки от протестиращите, които в допълнение ги пръскаха и със спирт – атака, която главният секретар на МВР остро разкритикува, тъй като една запалка би имала фатални последствия върху здравето на хората от кордона./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.16509
RON RON 10 4.04448
TRY TRY 10 2.38545
USD USD 1 1.66241