Млад скиор е намерен мъртъв край писта над Чепеларе

България 07.02.2024 10:27 Снимка: ДНЕС+

Млад скиор е намерен мъртъв край писта над Чепеларе

21-годишен скиор е намерен мъртъв късно снощи извън пистите на Мечи чал край Чепеларе.

Марио Симеонов е от Костинброд и е бил със семейството си и голяма компания от приятели на почивка в Чепеларе. Той е бил много добър скиор и е обичал да кара извън пистите, споделиха запознати.

Вчера излязъл да кара на ски център Мечи чал. Не се е прибрал и близките започват да го издирват. Обаждат се и на тел. 112.

Започва издирване с планински спасители и полицаи, а междувременно близките пускат и постове в социалните мрежи за това, че е изчезнал, като посочват че телефона на младежа е изключен. Засечен е от камера при последното спускане, малко след 16 часа вчера. Около 22 часа младежът е открит издъхнал до дърво извън пистите край долна лифтова станция на Мечи чал. Младежът е издирван от 7 спасители в продължение на 6 часа.

Не е имал жизнени показатели, когато е открит. Първоначалният оглед сочи, че се е блъснал в дърво. Явно е карал с по-висока скорост и не е успял да овладее ските и е изхвърчал от пистата, където се е блъснал в дървото. Мястото, на което е намерен, е под писта 1 С, която е за напреднали. При падането ските били изхвърчали край него.

По първоначални данни става въпрос за нещастен случай. Тялото е приведено за аутопсия.

„Водим досъдебно производство за смъртта на скиор, за който са подали сигнал, че група младежи, че не се е присъединил към тях. След като е издирен е установено е, че е напуснал пистата и до едно дърво е намерен мъртъв. Извършват се огледи и снощи, и сега и първоначални действия по разследването. Предстои да се извърши аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта. Ще се разпитват свидетели и ще бъдат назначени експертизи за установяване на фактическата обстановка, довела до трагичният инцидент", каза окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.

CHF CHF 1 1.97399
GBP GBP 1 2.29881
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.58453
USD USD 1 1.79731