Мечка взе телефона на мъж в зоопарка в Стара Загора, решил да я снима отблизо

България 04.12.2023 12:54 Снимка: ДНЕС+

Мечка взе телефона на мъж в зоопарка в Стара Загора, решил да я снима отблизо

Мечка взе и за малко не изяде телефона на посетител в зоопарка в Стара Загора, решил да я снима отблизо, съобщава посетителка в своя публикация във Фейсбук.

"В късния следобед днес господин решава да снима мечетата отблизо и набързо остава без телефон. Същият настояваше служителите да му го върнат, но аз лично съжалявам за мечето", пише Таня Койчева.

От зоопарка в Стара Загора заявиха, че случката е можела да завърши фатално за мечока Тишо и призоваха правилата да се спазват, за да не се застрашава животът както на хората, така и на животните.

"В Зоопарка има правила - те пазят всички вас, но и живота и спокойствието на нашите обитатели. Камерите, пък, са за установяване на нарушителите на тези правила, защото има действия, които могат да имат тежки и необратими последствия! Днес една снимка можеше да струва живота на една от нашите мечки. Лайковете в социалните мрежи не са нещо важно, напомняме го отново! За щастие нашият екип, заедно с ръководителя ни д-р Ивелина Илиева, действаха бързо и успяха да предотвратят сериозни последици. Следим здравословното състояние на Тишо", посочиха от зоопарка.

Последваха препоръки и молби към посетителите.

"Не прескачайте оградните съоръжения. Не пъхайте телефони, ръце или различни предмети през огражденията на местообитанията. Не хранете и не дразнете животните", напомнят служителите на зоопарка.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161