Манолова иска оставки в енергетиката и служебния кабинет да поеме повишените сметки

България 24.09.2021 13:58 Снимка: ДНЕС+

Манолова иска оставки в енергетиката и служебния кабинет да поеме повишените сметки

Мая Манолова и ИБГНИ иска оставките на служебния министър на енергетиката, на КЕВР и лидерите на държавните енергийни дружества заради високите цени на тока. Тя заяви, че има безхаберие, бездействие и липса на политическа воля, за да бъде решен проблемът.

„Смятаме, че влизането на ДАНС в енергийната борса, КЕВР, БЕХ и другите енергийни дружества е закъсняло. Без крути, категорични действия няма да има решение на проблема със спекулативното повишаване на цената на тока, ако трябва и арести, да стигнат до край“, заяви лидерът на ИБГНИ.

Тя каза, че ни чака „ценово цунами“, фалити на малки фирми и настоя за компенсации от държавата.

Според нея ако цените на парното в София се вдигнат и настоя това  бъде поето от правителството и разходите ще излязат по 10 млн. лв. на месец.

„Служебният кабинет да поеме повишените цени на битови сметки на домакинствата и бизнеса от 1 октомври до 31 март“.

Тя коментира и предстоящите разговори с формацията на Кирил Петков и Асен Василев. По думите ѝ се водят разговори за подписване на споразумение за бъдещо управленско мнозинство между „Продължаваме промяната“, ИБГНИ и ДБ.

Ако има коалиция ще настояваме гражданите да получат подкрепа от държавата. Хората имат нужда от финансова подкрепа от държавата", заяви още тя. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448