Маноил Манев: Кой не си знае правомощията или мисли, че ние не му ги знаем?

България 08.07.2020 22:05 Снимка: ДНЕС+

Маноил Манев: Кой не си знае правомощията или мисли, че ние не му ги знаем?

От Фейсбук профила на депутата Маноил Манев

За пореден път днес разбрах, че нещо в президентството не е наред! Разбрах че президента си искал правомощията по отношение на НСО. Разбрах също, че не той и НЕГОВОТО НСО решавали кой да бъде охраняван, а ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ.

Ще има да взема този, дето ги разправя тези неща!

Ще има да си търси правомощията, заедно с целия си екип и то не къде да е а в ЗАКОНА ЗА НСО и в ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗНСО. Ще ги потърсим и ние с вас, че да му ги „върнем“ като ги намерим. Та така:

1.В ЗНСО пише:

Глава трета.

РЪКОВОДСТВО И КОНТРОЛ

„Чл. 7. Президентът на републиката осъществява общо ръководство и контрол върху дейността на Националната служба за охрана...“

Дааа !!!

Та мисля че с правомощията сме до тук!

Остава обаче внушението за това КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ОХРАНЯЕМИТЕ ЛИЦА.

Президента казва „изпълнителната власт“.

ЗАКОНЪТ обаче казва друго: ППЗНСО

Чл. 22. (1) Комисията по чл. 23 ЗНСО, наричана по-нататък „комисията“, се състои от председател - началника на Националната служба за охрана, и членове: председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ и главния секретар на Министерството на вътрешните работи.

Къде тук има ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ? Тук дори министърът на вътрешните работи го няма и не случайно.

Първоначално си помислих, че президентът се е объркал с властите, защото гл. секретар на МВР е шеф на професионалното ръководство на министерството и като такъв даже е ДЕПОЛИТИЗИРАН, ама ней си. То в комисията има още един представител – Председателя на ДАНС, че то това май бе единствената служба която не „пречеше“ на президентството, но и тя замина.

Накрая да взема да напиша и как и кой докладва и предлага ЗАСТРАШЕНИТЕ ЛИЦА и мерките за тяхната охрана: ППЗНСО чл.24,т.4 ...НАЧАЛНИКА НА НСО! /на кого беше подчинен този началник виж горе в текста/

Та сега къде видяхте ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ И ПРЕМИЕР ДА ИМАТ ОТНОШЕНИЕ КЪМ НСО???

ТО ЗАКОНИТЕ И ПРАВОМОЩИЯТА Е ДОБРЕ, ЧЕ ГИ ИМА, НО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ЧЕТЕ!!!/tribune.bg

CHF CHF 1 1.81617
GBP GBP 1 2.17187
RON RON 10 4.04808
TRY TRY 10 2.36798
USD USD 1 1.65077