Кутев остава в БСП, но цели структури били „доста готови да подкрепят друг проект“

България 14.09.2021 16:10 Снимка: ДНЕС+

Кутев остава в БСП, но цели структури били „доста готови да подкрепят друг проект“

Обществото няма нужда от нови политически проекти, твърди говорителят на служебния кабинет

„Обществото няма нужда от нови политически проекти“. Така говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира пред Нова нюз слуховете за бъдеща формация на Кирил Петков и Асен Василев.

„Дали те ще правят нов проект, не знам, това е техен избор. Но няма как да отида в нов проект. От 20 години съм член на БСП, член съм на Националния съвет, на Изпълнителното бюро, моята партия си е БСП, при мен е наследствено”, заяви Кутев.

Той каза още, че няма информация някой да се опитва да отцепи структури от БСП.

„Според мен проблемът е не, че някакви хора уговарят структурите, а, че някои структури са доста готови да подкрепят друг проект. Нинова пак се опитва да прехвърли вина върху някакви хора”, заяви Кутев.

Според него големият проблем на БСП е до каква степен партията е готова да мотивира хората за подкрепа.

„Ако се окаже, че част от хората не са готови да подкрепят БСП, а са тръгнали надругаде, това не е проблем на хората, а на ръководството на БСП. Аз на мястото на ръководството на партията бих се съсредоточил върху това какво правя, а не върху това да обвинявам други хора за собствените си провали. Надявам се, че на тези избори БСП най-накрая ще спре спада надолу”, заяви Кутев.

Той определи резултатите на БСП от последните избори като „историческа загуба”.

„Има шанс в момента. Само преди година и половина изкарвахме реални 1 милион гласа, сега – 360 000. Дали гласовете ще тръгнат нагоре или надолу, това е въпрос на добро управление. 360 000 гласа е под минимума. Ядрото не е гласувало за БСП. Възможността да сме минали през дъното и да тръгнем нагоре е реална”, каза Кутев.

Той определи работата на настоящето служебно правителство като „много силна“.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448