Костадинов: Кацаров провокира депутатите от „Възраждане“

България 07.12.2021 16:10 Снимка: ДНЕС+

Костадинов: Кацаров провокира депутатите от „Възраждане“

"Ако приоритетите на правителството са продължаване на мерките или да търси безпринципен компромис по темата Северна Македония и въвеждане на еврото от 2024 г., ако смята да продължава унизителната външнополитическа зависимост и да търпи военни бази, няма как да подкрепим такова правителство. "Възраждане" подкрепя кабинет, който като първи знак реши да отпаднат всички ограничителни мерки". Това заяви лидерът на Възраждане след консултации при президента Румен Радев.

На въпроса как "Възраждане" приема да се влиза в НС със зелен сертификат - Костадинов контрира с въпрос: Кацаров предлага да се влиза там със зелен сертификат, но защо не се влиза с такъв в МЗ, м сградата на Президентството, в областни управи, общини. Това е откровена провокация към "Възраждане", това е направено срещу нас".

На въпрос какво би заменило зеления сертификат Костадинов отново отговори уклончиво, че "не е нормално при сезона на вирусите вече всеки път да слагаме и махаме сертификати, маски и да е ненормален начинът на живот, който стресира обществото и икономиката". Той смята, че който иска да се ваксинира, може да го направи, но не и да се налага върху правото на избор. Защото там, където свършва неговата свобода, почва моята свобода и това е дискриминация, разделяне на хората на две-три категории, аргументира се Костадин Костадинова и отново попита с какво всички останали служби, галерии, молове са по-различни.

"Депутатите богоизбрани ли са? Зеленият сертификат се прилага по различен начин."

В заключение той коментира казуса с в. Труд, даде за пример операцията на ДАНС срещу "Възраждане" и заплахата за заличаване, но в съда се оказало, че има съдии, които не изпълняват поръчки и действително защитаващи закона. Моят съвет към хората от в. "Труд" е да се обърнат към съда и ако правото е на тяхна страна, съдът ще ги защити, посъветва Костадинов. За партийната субсидия той каза, че ще се използва, както досега./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448